Bizimle iletişime geçin

Türkiye

MAG-DER Afet Bölgesinden Döndü

Yaklaşık

tarih

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 şiddetindeki büyük deprem sonrası Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri MAG-DER 12 kişilik bir ekiple depremin birinci günü depreminmerkezi Kahramanmaraş’a hareket etmişti. MAG-DER enkaz kaldırma çalışmaları başlaması üzerine Yalova’ya döndü.

Depremin birinci gününden itibaren deprem bölgesinde olan ve depremin altıncı günü enkaz kaldırma çalışmaların başlaması üzerine Yalova’ya döndüklerini belirten Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri MAG-DER Başkanı Sabri karaçam, kaldıkları süre içinde arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyledi.

Karaçam, yaptığı açıklamada “Kahramanmaraş depreminin 1. gününde çalışmalara başladık ve artık iş makinelerinin çalışmaya başlaması nedeniyle bugün döndük. Enkazlar ’da Yalova Mag-Der ve Afad Gönüllüleri ile beraber çalıştık. Ölü ağırlıklı ve yaralı çıkardık. Bir köyümüzde mahsur kalmış hayvanları kurtardık.Kahramanmaraş’a gelen MAG ekibimize Yalova’da kalan her gün moral desteği veren MAG arkadaşlara Afad Gönüllülerine ve dönüşümüzde araç için destek veren Subaşı Belediye Başkanımız Turan Canbay, Koru Belediye başkanımız ve dostlarımıza sahsım ve Yalova Mag-Der ailesi olarak teşekkür ederim.” dedi.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yalova 3 hafta önce

İYİ Parti Heyetinden Yalova’da Yaralı Polislere Ziyaret

Köşe Yazıları 4 hafta önce

2026’ya Girerken: Yorgunluğumuz da Bizim, Umudumuz da

Köşe Yazıları 4 hafta önce

ESNAFIN “AHI” MI, ADAYLARIN “ŞOVU” MU?

Kültür 4 hafta önce

Yalova’da Karadeniz Rüzgarı: Kent Meydanı’nda Hamsi Şöleni Başladı!

Köşe Yazıları 4 hafta önce

Gerçek Mutluluk İyilik midir? İyilik Nedir? Yoksa Cevap Masum Çocuklar mı?

Türkiye 1 ay önce

UNICEF ve Avrupa Birliği’nden , Gazeteciler ile Dijital İçerik Üreticilerine Yönelik Medya Çalıştayı

Köşe Yazıları 1 ay önce

SEVGİ, MERHAMET, VEFA VE VİCDAN: RUHUN DÖRT MEVSİMİ

Köşe Yazıları 1 ay önce

Sessiz Tükeniş: Türkiye’nin Görmezden Geldiği Psikolojik Gerçek

Köşe Yazıları 2 ay önce

Dostluğun En Güzel Hali: Kütük, Kahkaha ve Bir Sarı Papatya

Köşe Yazıları 2 ay önce

Selda’ca VİCDAN: KALABALIĞIN ORTASINDAKİ EN YÜKSEK SES

Yalova 2 ay önce

Yalova Barosu’ndan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı: “Çocuk Yoksulluğu ve İhmaller Derinleşiyor”

Yalova 2 ay önce

“Yarınki Dünyama Mektup” Etkinliğinde Çocuklar Geleceğe Seslendi

Yalova 2 ay önce

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN’in 20 Kasım Çocuk Hakları Günü Mesajı

Yalova 2 ay önce

YESO’dan Kamuoyuna Açıklama: “Tehditlere ve Baskılara Boyun Eğmeyiz”

Yalova 2 ay önce

Bayzan’dan Gaziosmanpaşa Esnafına Ziyaret: “Güçlü Esnaf, Mutlu Yalova”