Bizimle iletişime geçin

Yalova

Oral: ‘Deprem, Ülke gerçeğimizdir’

Yaklaşık

tarih

Ülkemizin birinci derece deprem kuşağında olduğu gerçeğinin yatsınamayacağını dile getiren söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 17 Ağustos Marmara depremi ve asrın felaketi Kahramanmaraş depreminden dersler çıkartılması gerektiğini söyledi. Afetlerden dersler çıkarılması gerektiğini söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Altınova’da bu konuda kesinlikle taviz vermiyoruz” dedi.

“Deprem Gerçeğiyle Yaşamalıyız”

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Başkan Oral, “Binlerce insanımız bu depremde yaralandı, yüzbinlerce bina yıkıldı. Depremin ülke gerçeği olduğu hayatımızın her anında hatırlanmalı” diye konuştu.

Ülkemizin birinci derece deprem kuşağında olduğu gerçeğinin hayatımıza yansıması gerektiğini ifade eden Metin Oral, “Ülkemizi büyük üzüntüye boğan bu deprem, bizlere bir ders olmuş ve çok şey öğretmiştir. 17 Ağustos Marmara depremi ile depremin ne olduğunu ve neler yapabileceğini gördük. Deprem kuşağında yaşadığımızı, deprem konusunda yeterince bilgili olmadığımızı, insanları öldürenin deprem değil sağlıksız yapılan binalar olduğunu, binaların yapımında depremin mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini öğrendik. Doğal afetlerde koordinasyonun, kurtarma çalışmalarının ve kurtarma timlerinin ne derece önemli olduğunu, afet öncesinde alınan tedbirlerin hayat kurtardığını ve kötü sonuçları azalttığını öğrendik” dedi.

Afet Bilinci

Başkan Oral yaptığı açıklamada, “Öğrendiklerimiz, bize yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda ışık tutmalıydı. Nitekim öyle de oldu. Halkımızı deprem konusunda bilinçlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Depremden sonra inşa ettiğimiz Kültür Merkezi’mizi afetlerde kullanılabilir özelliklerde inşa edildi. İlçemizde yeni yapılan bütün inşaatlarda deprem standartları uygulamaya konuldu. Bunun yanında halkımız özellikle çocuklarımızı bilinçlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Böylesi afetlerin bir daha yaşanmamasını Cenabı Allah’tan diler, 17 Ağustos Marmara Depremi ve 11 ilimizi etkileyen asrın felaketi Kahramanmaraş depremi şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anar, yakınlarına sabır diler, hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım” diye konuştu.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yalova 3 hafta önce

İYİ Parti Heyetinden Yalova’da Yaralı Polislere Ziyaret

Köşe Yazıları 3 hafta önce

2026’ya Girerken: Yorgunluğumuz da Bizim, Umudumuz da

Köşe Yazıları 4 hafta önce

ESNAFIN “AHI” MI, ADAYLARIN “ŞOVU” MU?

Kültür 4 hafta önce

Yalova’da Karadeniz Rüzgarı: Kent Meydanı’nda Hamsi Şöleni Başladı!

Köşe Yazıları 4 hafta önce

Gerçek Mutluluk İyilik midir? İyilik Nedir? Yoksa Cevap Masum Çocuklar mı?

Türkiye 1 ay önce

UNICEF ve Avrupa Birliği’nden , Gazeteciler ile Dijital İçerik Üreticilerine Yönelik Medya Çalıştayı

Köşe Yazıları 1 ay önce

SEVGİ, MERHAMET, VEFA VE VİCDAN: RUHUN DÖRT MEVSİMİ

Köşe Yazıları 1 ay önce

Sessiz Tükeniş: Türkiye’nin Görmezden Geldiği Psikolojik Gerçek

Köşe Yazıları 2 ay önce

Dostluğun En Güzel Hali: Kütük, Kahkaha ve Bir Sarı Papatya

Köşe Yazıları 2 ay önce

Selda’ca VİCDAN: KALABALIĞIN ORTASINDAKİ EN YÜKSEK SES

Yalova 2 ay önce

Yalova Barosu’ndan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı: “Çocuk Yoksulluğu ve İhmaller Derinleşiyor”

Yalova 2 ay önce

“Yarınki Dünyama Mektup” Etkinliğinde Çocuklar Geleceğe Seslendi

Yalova 2 ay önce

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN’in 20 Kasım Çocuk Hakları Günü Mesajı

Yalova 2 ay önce

YESO’dan Kamuoyuna Açıklama: “Tehditlere ve Baskılara Boyun Eğmeyiz”

Yalova 2 ay önce

Bayzan’dan Gaziosmanpaşa Esnafına Ziyaret: “Güçlü Esnaf, Mutlu Yalova”