Bizimle iletişime geçin

Yalova

“YTSO Sanayide Kadın Eli” Projesi Protokolü İmzalandı

Yaklaşık

tarih

TOBB Yalova Kadın Girişimciler Kurulu tarafından “Kadın Varsa Yarın Var” sloganıyla başlatılan “Sanayide Kadın Eli” projesi kapsamında, projeye katılım sağlayıp destek veren Yalova Makine OSB ile işbirliği protokolü Yalova Valiliği’nde düzenlenen bir törenle imzalandı.

Yalova Valisi Muammer Erol’un ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, TOBB Yalova Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merva Gençer ve Yalova Makine Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir katıldı.

Eğitim almış ancak istihdama katılmamış, özellikle kırsalda yaşayan ve çalışmak isteyen kadınlar ve dezavantajlı kadınların sanayi istihdamına kazandırılması amacıyla TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından başlatılan “Sanayide Kadın Eli”projesi ile ilgili bilgiler veren Başkan Becan, nüfus olarak eşit sayıda olan kadınların istihdamda da sayılarının artırılmasının önemine değinerek, projenin çıkış noktasını bu amacın oluşturduğunu söyledi. İlde kadın istihdamını artırmanın ekonomik anlamda ülkemize ciddi fayda sağlayacağı da belirten Becan, projeye katılarak destek veren Yalova Makine Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’e teşekkür etti.

TOBB Yalova Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merva Gençer “Biz Yalova KGK olarakilimizde kadın istihdamını sanayide artırarak kadının ekonomiye katılımını artırmayı hedeflemekteyiz. Projemizin ilimiz açısından ne kadar önemli olduğunu ifade etmek isterim. Tüm dünyada olduğu gibi, kadınların çalışma hayatına katılması, ülkemizdede sanayileşmeye paralel olarak gelişme göstermiştir. Aslında ülkemiz kadınlara birçok gelişmiş ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı vererek kadının toplum içindeki öneminin altını yıllar öncesinde çizmiştir. Ancak bugün geldiğimiz noktada kadınlarımızın ekonomik hayatta halen yeteri kadar yer alamadığını görüyoruz.Ülkemizde Kadının iş gücüne katılımı ne yazık ki gelişmiş ülkelerin çok gerisinde yer alıyor. 2021 yılı Türkiye nüfusunun yüzde 49,9’unu kadınlar, yüzde 50,1’ini erkekler oluşturuyor. 2008 yılında kadının işgücüne katılım oranı yüzde 24,5 iken, 2020 yılı verilerine göre kadınlarımızın işgücüne katılma oranı yüzde 30,9’dir. Ülkemizde kadınların işgücüne katılım oranında son yıllarda artış göstermesi umut vericidir”dedi.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kültür 1 hafta önce

Yapay Zekâ Sanatta Yeni Bir Dönemin Kapılarını Aralıyor: Yalova’dan Dikkat Çeken Bir Yapım Daha

Köşe Yazıları 2 hafta önce

Filenin Sultanlarının İmzası: Gökyüzü Bile Artık Size Dar! Bir Gurur Destanı…

Yalova 2 hafta önce

Cem Gümüş’ten Kadıköy İçin İlçe Çağrısı: “Kadıköy Neden İlçe Olmasın?”

Yalova 2 hafta önce

HÜRSEN Yalova İl Başkanı Ersin Tanrıkulu’ndan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Video Galeri 3 hafta önce

YALOVA’DA KOM EKİPLERİNDEN SİLAH OPERASYONU: KAÇAK SİLAH VE EKİPMANLARI ELE GEÇİRİLDİ

Yalova 3 hafta önce

Yalova’da Narkotik Operasyonu: 5 Şüpheli Tutuklandı

Türkiye 3 hafta önce

UGC Genel Başkanı Ahmet Öz’den 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı: “Özgür ve İlkeli Basın Demokrasinin Güvencesidir”

Yalova 3 hafta önce

ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU YARIN YALOVA’DA

Siyaset 3 hafta önce

YALOVA’NIN ÇINARI ABDURRAHMAN GEZER CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Türkiye 3 hafta önce

YALOVA-ARMUTLU YOLU YARIN HİZMETE AÇILIYOR

Dünya 3 hafta önce

Gökyüzü 12 Ağustos’ta Nefes Kesecek: Avrupa, 27 Yıl Sonra Tam Güneş Tutulmasına Tanıklık Edecek

Yalova 3 hafta önce

Marmara Denizi Alarm Veriyor: Deniz Suyu Sıcaklığı Son 50 Yılda 2,5 Derece Arttı

Yalova 4 hafta önce

Türk Dil Kurumunun Kuruluş Yolunda Yalova’nın Tarihî Rolü Belgelerle Bir Kez Daha Gündemde

Yalova 4 hafta önce

Yalova Güç Birliği Federasyonu’ndan 15 Temmuz’da Vatandaşlara Kavurma İkramı

Yalova 1 ay önce

ATATÜRK İLKOKULU’NUN GELECEĞİ BELİRSİZ: TARİHİ GERÇEKLER, HUKUKİ SÜREÇ VE VELİLERİN EĞİTİM MÜCADELESİ