Bizimle iletişime geçin

Yalova

İl Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Yaklaşık

tarih

İl Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yaktığı gün…

  1. yılında coşku ve gururla kutladığımız bugün, hiçbir zaman boyunduruk altına girmemiş Türk milletinin bağımsızlığa düşkünlüğünün göstergesi ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın kıvılcımının tarihidir.

Milli Mücadelenin simgesi Samsun’da ilk ateşi yakılan bu meşale, tarihin akışına yön vererek Türk milletinin de dönüm noktası oldu. Milletimiz bu meşale ile büyük bir yangın olup tüm yurda kurtuluşu dalga dalga yaydı. Ülkenin dört bir yanında halkımız bir oldu ve haklı mücadelesini kazandı.

Sevgili gençler,

Cumhuriyetin ışığında milli birlik ruhunu taşıyan, kendini en iyi şekilde eğitmiş, değerlerine bağlı olan sizlerin Türkiye Cumhuriyetini daha aydınlık yarınlara taşıyacağınıza inanıyorum.

Atatürk’ün Gençliğe Hitabe ile “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” diyerek seslendiği sizler, bunu aklınızdan çıkarmadan içinizdeki inançla hayattaki hedeflerinize ilerleyin. Bu ülke, geleceğe adımlarını sizlerle atacak. Bayrağımız, ulusal ve uluslararası alanda sizler sayesinde gururla dalgalanmaya devam edecek. Bu meşaleyi sizden sonrakilere taşımak, bu vatanın birer evladı olarak sizin göreviniz olacak. Bunun daima bilincinde olacağınıza inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Işıl ışıl ve güzel hayatlarınız olması dileğimle hepinizin bayramını kutluyor, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar diliyorum.

Halil İbrahim AKMEŞE

İl Milli Eğitim Müdürü

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yalova 3 hafta önce

İYİ Parti Heyetinden Yalova’da Yaralı Polislere Ziyaret

Köşe Yazıları 4 hafta önce

2026’ya Girerken: Yorgunluğumuz da Bizim, Umudumuz da

Köşe Yazıları 4 hafta önce

ESNAFIN “AHI” MI, ADAYLARIN “ŞOVU” MU?

Kültür 4 hafta önce

Yalova’da Karadeniz Rüzgarı: Kent Meydanı’nda Hamsi Şöleni Başladı!

Köşe Yazıları 1 ay önce

Gerçek Mutluluk İyilik midir? İyilik Nedir? Yoksa Cevap Masum Çocuklar mı?

Türkiye 1 ay önce

UNICEF ve Avrupa Birliği’nden , Gazeteciler ile Dijital İçerik Üreticilerine Yönelik Medya Çalıştayı

Köşe Yazıları 1 ay önce

SEVGİ, MERHAMET, VEFA VE VİCDAN: RUHUN DÖRT MEVSİMİ

Köşe Yazıları 1 ay önce

Sessiz Tükeniş: Türkiye’nin Görmezden Geldiği Psikolojik Gerçek

Köşe Yazıları 2 ay önce

Dostluğun En Güzel Hali: Kütük, Kahkaha ve Bir Sarı Papatya

Köşe Yazıları 2 ay önce

Selda’ca VİCDAN: KALABALIĞIN ORTASINDAKİ EN YÜKSEK SES

Yalova 2 ay önce

Yalova Barosu’ndan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı: “Çocuk Yoksulluğu ve İhmaller Derinleşiyor”

Yalova 2 ay önce

“Yarınki Dünyama Mektup” Etkinliğinde Çocuklar Geleceğe Seslendi

Yalova 2 ay önce

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN’in 20 Kasım Çocuk Hakları Günü Mesajı

Yalova 2 ay önce

YESO’dan Kamuoyuna Açıklama: “Tehditlere ve Baskılara Boyun Eğmeyiz”

Yalova 2 ay önce

Bayzan’dan Gaziosmanpaşa Esnafına Ziyaret: “Güçlü Esnaf, Mutlu Yalova”