Bizimle iletişime geçin

Siyaset

BECAN, “BAĞLARBAŞI MAHALLESİNDE ACİLEN ÖNLEM ALINMALIDIR”

Yaklaşık

tarih

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, TOKİ Konutlarının yapılacağı alanda yaşanan toprak kayması durdurulmadan bölgede konut yapımına başlanmasının doğru olmayacağını söyledi. “Şu an için yapılaşmaya uygun olmadığı görülen bu alanda temel atmak, yapı yapmak yurttaşlarımız için can ve mal kaybıyla sonuçlanacak hayati risk oluşturmaktadır” dedi.

Yalova’nın Bağlarbaşı Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında binaların yıkımları devam ediyor. Ancak mahallenin zemininde son günlerde iyiden iyiye belirginleşen toprak kayması hem halen bu bölgede yaşamaya çalışan vatandaşlar hem de seçimden önce temellerinin atılması planlanan toplu konutları tehdit ediyor. Mahalleden geçen yollarda ciddi yarıklar oluştuğu da gözleniyor.

Afet Zararlarını Azaltmaya Yönelik Şehir Planlama şart!

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, bölgede yaşanan toprak kayması ile ilgili acilen önlem alınması gerektiğini söyledi. Bölgede bu durum önlenmeden toplu konutların yapım çalışmasının başlamasının sağlıklı olmayacağını ifade eden Becan, her türlü doğal afeti göz önünde bulunduran ve olası zararları minimuma düşüren bir şehir planlama anlayışının mutlaka geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

“İnsan Hayatını Tüketen değil, Koruyan Kentsel Dönüşüm”

Kentsel dönüşümü desteklediklerini ancak insan hayatını hiçe sayan rant uygulamalarına karşı çıktıklarını vurgulayan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Bağlarbaşı Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüme gidilmesini biz de her zaman destekledik. Burada yaşayan insanlarımızın depreme dayanıklı, daha modern konutlarda yaşamalarını bizde istiyoruz. Ancak Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde ve güney cephesinde yaşanan toprak kaymasının bir benzeri Bağlarbaşı Mahallemizde yaşanıyor. Buradaki toprak kaymasının durdurulması için acilen gerekli önlemler alınmalı. Aksi halde bölgedeki vatandaşlar tehdit altında yaşamaya mahkum edilmiş olacaklar. TOKİ konutlarının da bu durumun önüne geçilmesinden önce başlaması da doğru bir yaklaşım olmayacaktır diye düşünüyorum. Önceliğimiz insan hayatını tüketen değil, koruyan bir kentsel dönüşüm olmalıdır” diye konuştu.

“Güvenli Yalova, Güvenli Yaşam”

Doğa kökenli tehlikelerin yerleşim alanları üzerinde oluşturduğu risklerin çoğu zaman kitlesel can ve mal kayıplarıyla sonuçlandığına dikkati çeken CHP’li Becan, “Yalova’nın her türlü afete dayanıklı ve sürdürülebilir bir şekilde planlanması ve bu planların hayata geçirilmesi önem kazanmaktadır. Sadece şehir ölçeğinde değil, bina ölçeğinde de afetlere karşı hazırlıklı olunması gerekmektedir. Kentimizin doğal kaynaklarını tüketmeden büyüyüp gelişmesi, halkımızın daha yaşanabilir ve güvenli yerleşmelerde yaşamlarını sürdürmeleri için ‘Güvenli Yalova Güvenli Yaşam’ ilkesi ile hareket edilmesi gerektiğini ısrarla vurguluyoruz. Ancak bu şekilde doğal afetlere hazırlıklı olabilir, oluşabilecek can ve mal kaybı zararlarını azaltmayı veya ortadan kaldırmayı başarabiliriz” dedi.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yalova 6 gün önce

YTSO’DA SEÇİM SONRASI İÇİN YENİ DENKLEM: TECRÜBELİ İSİMLER AYNI MASADA MI?

Dünya 2 hafta önce

2008–2026 YILLARI ARASINDA 5800 KADININ PORTRESİNDE BİR YÜZLEŞME

Yalova 4 hafta önce

Yalova’da 8 Aylık Hamile Kadın Eşi Tarafından *ldürüldü

Kültür 1 ay önce

Yapay Zekâ Sanatta Yeni Bir Dönemin Kapılarını Aralıyor: Yalova’dan Dikkat Çeken Bir Yapım Daha

Köşe Yazıları 2 ay önce

Filenin Sultanlarının İmzası: Gökyüzü Bile Artık Size Dar! Bir Gurur Destanı…

Yalova 2 ay önce

Cem Gümüş’ten Kadıköy İçin İlçe Çağrısı: “Kadıköy Neden İlçe Olmasın?”

Yalova 2 ay önce

HÜRSEN Yalova İl Başkanı Ersin Tanrıkulu’ndan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Video Galeri 2 ay önce

YALOVA’DA KOM EKİPLERİNDEN SİLAH OPERASYONU: KAÇAK SİLAH VE EKİPMANLARI ELE GEÇİRİLDİ

Yalova 2 ay önce

Yalova’da Narkotik Operasyonu: 5 Şüpheli Tutuklandı

Türkiye 2 ay önce

UGC Genel Başkanı Ahmet Öz’den 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı: “Özgür ve İlkeli Basın Demokrasinin Güvencesidir”

Yalova 2 ay önce

ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU YARIN YALOVA’DA

Siyaset 2 ay önce

YALOVA’NIN ÇINARI ABDURRAHMAN GEZER CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Türkiye 2 ay önce

YALOVA-ARMUTLU YOLU YARIN HİZMETE AÇILIYOR

Dünya 2 ay önce

Gökyüzü 12 Ağustos’ta Nefes Kesecek: Avrupa, 27 Yıl Sonra Tam Güneş Tutulmasına Tanıklık Edecek

Yalova 2 ay önce

Marmara Denizi Alarm Veriyor: Deniz Suyu Sıcaklığı Son 50 Yılda 2,5 Derece Arttı