Bizimle iletişime geçin

Yalova

KONSOLOSTAN TUTUK’A SEÇİM KOORDİNASYONU ZİYARETİ

Yaklaşık

tarih

Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bozhilov, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’u makamında ziyaret etti.

Bulgaristan’da son 2 yılda yapılan 4 seçimin ardından hükümetin kurulamaması nedeniyle ülkesinin 5’inci kez erken genel seçim kararı aldığını bildiren Konsolos Bozhilov, bu kapsamda Yalova’da çifte vatandaşlığı bulunan seçmenler ve yürütülecek seçim faaliyetleriyle ilgili Tutuk’u bilgilendirdi.

Yalova’da yaşayan ve çifte vatandaşlığı bulunan Türk soydaşların sağlıklı bir seçim süreci geçirmesi için çalışma yürüttüklerini söyleyen Konsolos Bozhilov, 2 Nisan 2023’te yapılacak olan erken genel seçimler kapsamında Yalova’da da sandıkların kurulacağını bildirdi.

Başkan Vekili Mustafa Tutuk da Türk soydaşların sandığa gidip demokratik haklarını kullanmaları için destek vereceğini bildirdi. Türklerin Bulgaristan parlamentosunda daha çok temsil edilmesi gerektiğini de söyleyen Tutuk, “Soydaşlarımızın sandığa gidip demokratik haklarını kullanabilmeleri bizim için önemli. Bu nedenle bizler de Yalova Belediyesi olarak sağlıklı bir seçim sürecinin geçirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Bu seçimler hem siyasi istikrarın kazanılması hem de orada yaşayan Türk soydaşlarımız için de çok önemli” dedi.

Yalova Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı (Bal-Göç) Başkanı Lütfi Özgür ile çifte vatandaşlığı bulunan Yalova Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Kumali’nin de yer aldığı ziyarette Tutuk tarafından Konsolos Bozhilov’a ziyaretin anısına hediye takdim edildi.

Bulgaristan’da 240 üyeli 48 parlamentoda temsil edilen 7 siyasi partinin aralarındaki çekişmeleri bir tarafa bırakamaması nedeniyle üç farklı girişimde koalisyon hükümeti kurulamamıştı. Seçmenler, 2 Nisan 2023’te yapılacak seçimle son 2 yılda 5’inci kez sandık başına gitmiş olacak.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kültür 1 hafta önce

Yapay Zekâ Sanatta Yeni Bir Dönemin Kapılarını Aralıyor: Yalova’dan Dikkat Çeken Bir Yapım Daha

Köşe Yazıları 2 hafta önce

Filenin Sultanlarının İmzası: Gökyüzü Bile Artık Size Dar! Bir Gurur Destanı…

Yalova 2 hafta önce

Cem Gümüş’ten Kadıköy İçin İlçe Çağrısı: “Kadıköy Neden İlçe Olmasın?”

Yalova 2 hafta önce

HÜRSEN Yalova İl Başkanı Ersin Tanrıkulu’ndan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Video Galeri 3 hafta önce

YALOVA’DA KOM EKİPLERİNDEN SİLAH OPERASYONU: KAÇAK SİLAH VE EKİPMANLARI ELE GEÇİRİLDİ

Yalova 3 hafta önce

Yalova’da Narkotik Operasyonu: 5 Şüpheli Tutuklandı

Türkiye 3 hafta önce

UGC Genel Başkanı Ahmet Öz’den 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı: “Özgür ve İlkeli Basın Demokrasinin Güvencesidir”

Yalova 3 hafta önce

ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU YARIN YALOVA’DA

Siyaset 3 hafta önce

YALOVA’NIN ÇINARI ABDURRAHMAN GEZER CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Türkiye 3 hafta önce

YALOVA-ARMUTLU YOLU YARIN HİZMETE AÇILIYOR

Dünya 3 hafta önce

Gökyüzü 12 Ağustos’ta Nefes Kesecek: Avrupa, 27 Yıl Sonra Tam Güneş Tutulmasına Tanıklık Edecek

Yalova 3 hafta önce

Marmara Denizi Alarm Veriyor: Deniz Suyu Sıcaklığı Son 50 Yılda 2,5 Derece Arttı

Yalova 4 hafta önce

Türk Dil Kurumunun Kuruluş Yolunda Yalova’nın Tarihî Rolü Belgelerle Bir Kez Daha Gündemde

Yalova 4 hafta önce

Yalova Güç Birliği Federasyonu’ndan 15 Temmuz’da Vatandaşlara Kavurma İkramı

Yalova 1 ay önce

ATATÜRK İLKOKULU’NUN GELECEĞİ BELİRSİZ: TARİHİ GERÇEKLER, HUKUKİ SÜREÇ VE VELİLERİN EĞİTİM MÜCADELESİ