Yaklaşık
3 yıl öncetarih
Yayınlayan
Ebru Kaplan
Yalova İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, ” Armutlu ilçesi Karşıyaka mahallesi Bozburun mevkiinde bulunan AFAD’a ait deprem ölçüm istasyonuna enerji veren yaklaşık 350 metre uzunluğundaki alüminyum elektrik kablosunun kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındığı 20 Şubat 2023 tarihinde UEDAŞ yetkilileri tarafından Armutlu İlçe Jandarma Komutanlığına bildirilmiştir.
Yalova İl Jandarma Komutanlığınca, olayın öğrenilmesi üzerine; Armutlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerini takviye etmek, olayı aydınlatarak fail ya da failleri yakalamak masadıyla, jandarma dedektifleri olarak bilinen Jandarma Suç araştırma Timi (JASAT) bölgeye sevk edilmiştir.
JASAT tarafından olay bölgesinde yapılan araştırmalar ve tanık beyanlarından yola çıkılarak, Ü.A. adlı kişinin suç işlemiş olabileceği değerlendirilerek, adli makamlardan gerekli izin alınarak şüphelinin ikametinde yapılan aramada çalınan malzemelere ait bir kısım parçalar ele geçirilmiştir.
Şüpheli Ü.A. adlı şahıs, 28 Şubat 2023 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmış ve hakkında yapılan yasal işlemleri ardından adli makamlara sevk edilmiştir.
Yalova İl Jandarma Komutanlığı, emniyet ve asayişin temini, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için çalışmalara aralıksız olarak devam edecektir” denildi.
Türk Dil Kurumunun Kuruluş Yolunda Yalova’nın Tarihî Rolü Belgelerle Bir Kez Daha Gündemde
Yalova Güç Birliği Federasyonu’ndan 15 Temmuz’da Vatandaşlara Kavurma İkramı
ATATÜRK İLKOKULU’NUN GELECEĞİ BELİRSİZ: TARİHİ GERÇEKLER, HUKUKİ SÜREÇ VE VELİLERİN EĞİTİM MÜCADELESİ
OĞUZHAN UZUN’DAN SPOR YÖNETİCİLERİNE “ROL MODEL” ÇAĞRISI
YALOVA KADIN DAYANIŞMA VE DESTEKLEME DERNEĞİ’NDEN KADIN CİNAYETİNE TEPKİ
Gerçekten Sormak İstiyoruz: Bu Vahşet Ne Zaman Duracak?