Bizimle iletişime geçin

Kültür

Bursa Fashion Week 9. Uluslararası Moda Günleri İçin Geri Sayım Başladı

Yaklaşık

tarih

Türkiye’nin 2026 Kültür Başkenti seçilen Bursa, 700. kuruluş yıl dönümünü uluslararası ölçekte düzenlenecek görkemli bir organizasyonla kutlamaya hazırlanıyor. “Tarihten Bu Güne Moda” temasıyla gerçekleştirilecek Bursa Fashion Week 9. Uluslararası Moda Günleri, 9-10-11 Ekim 2026 tarihlerinde dünyanın farklı ülkelerinden modacıları, diplomatik temsilcileri ve moda sektörünün önemli isimlerini Bursa’da buluşturacak.

Kültür, tarih ve haute couture dünyasını aynı çatı altında bir araya getirecek organizasyon, Bursa’nın asırlardır süregelen tekstil mirasını ve ipekçilik geleneğini uluslararası platforma taşımayı hedefliyor.

10 Ülkeden Modacılar ve Diplomatik Temsilciler Bursa’da Buluşacak

Uluslararası moda dünyasında çalışmalarıyla tanınan Emelya markasının kurucusu ve tasarımcısı Yaşariye Doğan öncülüğünde hazırlıkları sürdürülen organizasyona, 10 farklı ülkeden modacılar ile başkonsoloslar ve diplomatik temsilciler katılacak.

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer‘in destekleriyle gerçekleştirilecek organizasyon, kültürel diplomasi açısından da önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Etkinlik sayesinde Bursa’nın tekstil ve moda alanındaki gücünün uluslararası iş birliklerine yeni kapılar açması hedefleniyor.

Osmanlı Zarafeti Podyuma Taşınacak

Bursa’nın 700. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan özel konseptte, Osmanlı döneminin desenleri, renkleri ve ihtişamı modern moda anlayışıyla yeniden yorumlanacak.

Etkinliğin ana teması olan “Geçmişten Günümüze Moda”, kuruluş döneminin sade çizgilerinden Osmanlı saraylarının görkemli kıyafetlerine uzanan tarihi yolculuğu podyumlara taşıyacak.

Yaşariye Doğan’ın hazırladığı “ŞEHR-İ SULTAN” dönem koleksiyonu ise organizasyonun en dikkat çeken bölümlerinden biri olacak. Osmanlı dokuma sanatının seçkin örnekleri, geleneksel motifler ve modern haute couture tasarımları aynı koleksiyonda buluşacak.

Uluslararası Kültür Buluşması

Etkinliğe Azerbaycan, Çin, Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Romanya başta olmak üzere birçok ülkeden modacılar katılarak kendi kültürlerini yansıtan özel koleksiyonlarını sergileyecek.

Katılımcılar, Bursa’nın tarihi dokusu ile Osmanlı medeniyetinin estetik anlayışını, Türk kumaş sanatını ve geleneksel zanaatkârlığını canlı performanslar ve özel defilelerle deneyimleme fırsatı bulacak.

Yaşariye Doğan: “Bursa’nın Kültürel Mirasını Dünyaya Taşıyacağız”

Bursa Uluslararası Moda Günleri’nin kurucusu Yaşariye Doğan, organizasyona ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bursa, yalnızca kumaşın değil, aynı zamanda büyük bir medeniyetin filizlendiği topraklardır. Şehrimizin 700. kuruluş yıl dönümünde ve Türkiye’nin kültür başkenti unvanını taşıdığı bu anlamlı yılda, Osmanlı’nın asil ruhunu ve Türk tekstilinin dünya çapındaki gücünü uluslararası platformda tanıtacak olmaktan büyük onur duyuyoruz. Davetimizi kabul eden 10 ülkeden değerli modacılar ve diplomatik temsilcilerle birlikte hem kültürel diplomasiye katkı sunacak hem de Bursa’nın adını moda, sanat ve kültür alanında dünyanın önemli merkezlerinden biri haline getireceğiz.”

Moda, Tarih ve Sanat Bursa’da Buluşacak

9-10-11 Ekim 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek Bursa Fashion Week 9. Uluslararası Moda Günleri; uluslararası defileler, kültürel oturumlar, sergiler, resepsiyonlar ve iş birliği programlarıyla moda dünyasının yanı sıra tarih, kültür ve sanat çevrelerinin de dikkatini Bursa’ya çevirecek.

Şehrin 700 yıllık tarihini modern tasarımlarla buluşturacak organizasyonun, Bursa’nın uluslararası marka değerine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünya 5 gün önce

PINAR KAYMARAZ KALAYCI’DAN MANHATTAN’DA 48,5 KİLOMETRELİK BAŞARI

Yalova 2 hafta önce

Sinem Tozun Bakü’ye Taşındı: Yeni Yaşamını Kaleme Aldı

Spor 2 hafta önce

YALOVA FK, 3 DAKİKADA GERİ DÖNDÜ

Yalova 2 hafta önce

Meteoroloji’den Marmara İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yalova’da Sel ve Su Baskını Riski

Yalova 2 hafta önce

Dilber Demir’in Kişisel Resim Sergisi Yalova Kent Müzesi’nde Sanatseverlerle Buluşuyor

Yalova 2 hafta önce

Yalova’da 4. Türk Dil Bayramı İçin Geri Sayım Başladı

Köşe Yazıları 2 hafta önce

YAZI- YORUM : YALOVA HALKI KONUŞTU ; BİR ŞEHRİN ALTINDA BİRİKENLER

Yalova 3 hafta önce

YTSO’DA SEÇİM SONRASI İÇİN YENİ DENKLEM: TECRÜBELİ İSİMLER AYNI MASADA MI?

Dünya 1 ay önce

2008–2026 YILLARI ARASINDA 5800 KADININ PORTRESİNDE BİR YÜZLEŞME

Yalova 1 ay önce

Yalova’da 8 Aylık Hamile Kadın Eşi Tarafından *ldürüldü

Kültür 2 ay önce

Yapay Zekâ Sanatta Yeni Bir Dönemin Kapılarını Aralıyor: Yalova’dan Dikkat Çeken Bir Yapım Daha

Köşe Yazıları 2 ay önce

Filenin Sultanlarının İmzası: Gökyüzü Bile Artık Size Dar! Bir Gurur Destanı…

Yalova 2 ay önce

Cem Gümüş’ten Kadıköy İçin İlçe Çağrısı: “Kadıköy Neden İlçe Olmasın?”

Yalova 2 ay önce

HÜRSEN Yalova İl Başkanı Ersin Tanrıkulu’ndan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Video Galeri 2 ay önce

YALOVA’DA KOM EKİPLERİNDEN SİLAH OPERASYONU: KAÇAK SİLAH VE EKİPMANLARI ELE GEÇİRİLDİ