Bizimle iletişime geçin

Yalova

Mustafa Tutuk’tan “Sahipsiz mi Yalova?” Tepkisi

Yaklaşık

tarih

Yalova Önceki Dönem Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, son günlerde gündeme gelen “Sahipsiz Yalova” söylemleri ve şehir merkezinde kesilen anıt ağaç olayıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Tutuk, açıklamasında Yalova Belediyesi yönetimini sert bir dille eleştirdi.

Pandemi döneminden bugüne kadar Yalova’ya yapılan hizmetleri hatırlatan Tutuk, “2020 yılında tüm dünyanın mücadele ettiği pandemi döneminde Yalova sahipsiz mi kaldı? 6 Şubat depreminde kardeşlerimizi sahipsiz mi bıraktık? Yalovaspor’umuzu amatör ligden çıkarıp hedefi ‘İkinci Lig’ olarak belirlemedik mi?” ifadelerini kullandı.

Tutuk, döneminde yapılan çalışmalara da değinerek, “85 bin ton asfalt döktük, 78 yeni çocuk parkı yaptık, sosyal belediyecilik kapsamında konserler ve tiyatrolar düzenledik. İhtiyaç sahibi ailelerimize ücretsiz yemek ulaştırdık, barajda su bitmesin diye ana isale hattını yeniledik, asbestli şehir içi hatları değiştirmeye başladık” dedi.

“Sahipsiz Yalova söylemleri beni üzüyor”

Açıklamasında, “Sahipsiz Yalova” pankartlarını ve söylemlerini gördükçe üzüldüğünü dile getiren Tutuk, şehir merkezinde yaşanan anıt ağaç kesimi olayına da sert tepki gösterdi.
“Üç numaralı anıt ağaç kesiliyor; başkan yardımcısının, müdürün, şefin haberi yok. Yalova halkı bir ekmek almak için aracını dursa ceza yerken, şehrin merkezine devasa vinç ve kamyonlar giriyor. 3-4 saatlik çalışmayla zabıta noktası önünde ağaç kesiliyor ve taşınıyor. Ben biliyorum ki hiçbir zabıta personelimiz buna izin vermezdi. Sorum şu: Personelimizi oradan kim çekti?” ifadelerini kullandı.

“Belediye üç maymunu oynuyor”

Tutuk, belediye yönetiminin olay karşısındaki tavrını da eleştirerek, “Belediye yönetimi anıt çınarın önünde üç maymunu oynuyor. Duyarlı vatandaşlarımız Atatürk’ün talimatıyla Dolmabahçe Sarayı’ndan Termal’e kadar dikilmiş çınarlara yapılan bu zulme tepki gösterirken, yönetim sadece bir kınama mesajı yayınlıyor” dedi.

Dörtyol’daki ağaç kesimi olayını hatırlatan Tutuk, “Biz hâlâ oradaki çınarların üzüntüsünü yaşarken, şimdi tarihi bir ağacın kesilmesi vicdanlarımızı bir kez daha yaraladı” ifadelerini kullandı.

“Sütte leke var, sizde yok!”

Yalova Belediyesi’nin konuyla ilgili personeli işten çıkarmasına da ironiyle değinen Tutuk, “Yalova Belediyesi yönetimini tebrik ediyorum! Suçluyu yakalayıp ağacı kesen personeli işten çıkarmışlar, ayakta alkışlıyorum. Sütte leke var, sizde leke yok! Tüm suçlu o gün Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde, resmi izin verdiğiniz personel. Hayran kaldım zekânıza! Kesilen tarihi çınarın yaprakları bile sizleri alkışlıyor” ifadelerini kullandı.

Açıklamasını “Kalın sağlıcakla” sözleriyle bitiren Tutuk, şehirde yaşanan bu olayın Yalova halkında derin bir üzüntü yarattığını belirtti.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kültür 5 gün önce

Yapay Zekâ Sanatta Yeni Bir Dönemin Kapılarını Aralıyor: Yalova’dan Dikkat Çeken Bir Yapım Daha

Köşe Yazıları 1 hafta önce

Filenin Sultanlarının İmzası: Gökyüzü Bile Artık Size Dar! Bir Gurur Destanı…

Yalova 2 hafta önce

Cem Gümüş’ten Kadıköy İçin İlçe Çağrısı: “Kadıköy Neden İlçe Olmasın?”

Yalova 2 hafta önce

HÜRSEN Yalova İl Başkanı Ersin Tanrıkulu’ndan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Video Galeri 2 hafta önce

YALOVA’DA KOM EKİPLERİNDEN SİLAH OPERASYONU: KAÇAK SİLAH VE EKİPMANLARI ELE GEÇİRİLDİ

Yalova 2 hafta önce

Yalova’da Narkotik Operasyonu: 5 Şüpheli Tutuklandı

Türkiye 2 hafta önce

UGC Genel Başkanı Ahmet Öz’den 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı: “Özgür ve İlkeli Basın Demokrasinin Güvencesidir”

Yalova 2 hafta önce

ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU YARIN YALOVA’DA

Siyaset 2 hafta önce

YALOVA’NIN ÇINARI ABDURRAHMAN GEZER CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Türkiye 2 hafta önce

YALOVA-ARMUTLU YOLU YARIN HİZMETE AÇILIYOR

Dünya 3 hafta önce

Gökyüzü 12 Ağustos’ta Nefes Kesecek: Avrupa, 27 Yıl Sonra Tam Güneş Tutulmasına Tanıklık Edecek

Yalova 3 hafta önce

Marmara Denizi Alarm Veriyor: Deniz Suyu Sıcaklığı Son 50 Yılda 2,5 Derece Arttı

Yalova 3 hafta önce

Türk Dil Kurumunun Kuruluş Yolunda Yalova’nın Tarihî Rolü Belgelerle Bir Kez Daha Gündemde

Yalova 3 hafta önce

Yalova Güç Birliği Federasyonu’ndan 15 Temmuz’da Vatandaşlara Kavurma İkramı

Yalova 4 hafta önce

ATATÜRK İLKOKULU’NUN GELECEĞİ BELİRSİZ: TARİHİ GERÇEKLER, HUKUKİ SÜREÇ VE VELİLERİN EĞİTİM MÜCADELESİ