Bizimle iletişime geçin

Yalova

Biz Yalova’ya Aşığız

Yaklaşık

tarih

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk Basına verilen bir iftar sonrasında muhabirlerin sorularını yanıtladı.

Tutuk ”Biz bunları 24 ayda yaptık. ‘Belediye başarısız’ diyenler olaya neresinden bakıyor? 18 caddeye asfalt yaptık. 20 kilometre altyapı yaptık. Amacımız şehre değer katmaktır. Bunları yaparken de ihaleyle de değil sadece, kendi imkânlarımızla da bir şeyler yapıyoruz. Yerel yönetimler başarısız diyen varsa neden ve hangi konuda başarısızız bunu da açıklamaları lazımdır. Mesela geçtiğimiz günlerde Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Özsümer bir açıklamada bulundu. Özsümer’in fikirlerini önemsiyorum. Tavsiyeleri varsa severek dinlerim. Eksik görülen her işi tamamlarım. Çünkü biz Yalova’ya aşığız,

Belediye binamızdan numune örnekleri alındı. Bu örnekler sonucunda binamızın bazı değerleri ortaya çıkacak. Biz belediye binamızın yıkılması değil, güçlendirilmesi tarafındayız.

36 adet yeni aracı filomuza dahil ettik. 2 yılda hızla büyümeye devam ediyoruz. 2 yılda şehre 70-80 milyonluk yatırım yaptık. Yalova Belediyesi’ni 281 icra ve 137 milyon müteahhit borcu ile devraldık. 5 tane gişede avukat oturuyordu. 2 yıl içinde 281 icranın tamamını bitirdik. Burada bir anlam kargaşası oluyor. Müteahhitlere, şahıslara, şirketlere olan borçları bitirdik. Bu benim borçları bitirdim dediklerimin içinde kamu borçları yok. İcra dosyalarını kapattık. Artık hiç icra yok. Yalova Belediyesi’nden benim alacağım var diyen varsa buyursun kapımız açık. Birikmiş personel borcu olan 1 Milyon 600 bin TL ödedik. İcra dosyalarına ödenen faiz 13 Milyon 76 bin TL.

Çevre yolu projesi 2022 – 2025 yılları arasında yapılacak. Biz 2022 yılı içerisinde başlasın diye mücadelemizi veriyoruz. Bakanlık 2025’e kadar biteceğini beyan etti. Bizlerin amacı çevre yolunun bir an evvel haya geçmesi yönündedir. Termal, Armutlu, Esenköy, Kocadere’den gelen günübirlik turistler, yazlıkçılarımız hepsi Çınarcık yolundan Kadıköy üzerinden 450 metre havadan viyadükle Bursa yoluna geçebilecekler. Bu yol, Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nin yükünü yüzde 50-60 oranında alacak. İnanılmaz trafiği rahatlatacak. Bunu 2022-2025 arasına aldırmak da bir başarıydı. Zaten proje ihalesi yapıldı. Biz koridoru açtık. Sadece yapım ihalesi kaldı. Yalova’da son dönemlerde yapılmış en büyük hizmet olacak. 350 milyon liralık bir proje bu.

Yürüyen Köşk ile ilgili bize sitem ediyorlar O konu da en hassas benim mesela görmüyor muyum iskelenin çökmesini, ben bilmiyor muyum ben istemez miyim? Atatürk’ün mirasına sahip çıkmayı , en çok sahip çıkan benim. O konu ile kaç kere görüştüm kaç kere yazışmalar yaptım. Bekletir miyim imkanı mı var ? Hemen bugün yaparım. Ama elimizde değil. ”dedi.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kültür 1 hafta önce

Yapay Zekâ Sanatta Yeni Bir Dönemin Kapılarını Aralıyor: Yalova’dan Dikkat Çeken Bir Yapım Daha

Köşe Yazıları 2 hafta önce

Filenin Sultanlarının İmzası: Gökyüzü Bile Artık Size Dar! Bir Gurur Destanı…

Yalova 2 hafta önce

Cem Gümüş’ten Kadıköy İçin İlçe Çağrısı: “Kadıköy Neden İlçe Olmasın?”

Yalova 2 hafta önce

HÜRSEN Yalova İl Başkanı Ersin Tanrıkulu’ndan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Video Galeri 3 hafta önce

YALOVA’DA KOM EKİPLERİNDEN SİLAH OPERASYONU: KAÇAK SİLAH VE EKİPMANLARI ELE GEÇİRİLDİ

Yalova 3 hafta önce

Yalova’da Narkotik Operasyonu: 5 Şüpheli Tutuklandı

Türkiye 3 hafta önce

UGC Genel Başkanı Ahmet Öz’den 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı: “Özgür ve İlkeli Basın Demokrasinin Güvencesidir”

Yalova 3 hafta önce

ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU YARIN YALOVA’DA

Siyaset 3 hafta önce

YALOVA’NIN ÇINARI ABDURRAHMAN GEZER CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Türkiye 3 hafta önce

YALOVA-ARMUTLU YOLU YARIN HİZMETE AÇILIYOR

Dünya 3 hafta önce

Gökyüzü 12 Ağustos’ta Nefes Kesecek: Avrupa, 27 Yıl Sonra Tam Güneş Tutulmasına Tanıklık Edecek

Yalova 3 hafta önce

Marmara Denizi Alarm Veriyor: Deniz Suyu Sıcaklığı Son 50 Yılda 2,5 Derece Arttı

Yalova 4 hafta önce

Türk Dil Kurumunun Kuruluş Yolunda Yalova’nın Tarihî Rolü Belgelerle Bir Kez Daha Gündemde

Yalova 4 hafta önce

Yalova Güç Birliği Federasyonu’ndan 15 Temmuz’da Vatandaşlara Kavurma İkramı

Yalova 1 ay önce

ATATÜRK İLKOKULU’NUN GELECEĞİ BELİRSİZ: TARİHİ GERÇEKLER, HUKUKİ SÜREÇ VE VELİLERİN EĞİTİM MÜCADELESİ