Bizimle iletişime geçin

Eğitim

OKULDAKİ ÇİFTLİK PROJESİNDE ÖĞRENCİLER SEBZELERİ HASAT ETTİ

Yaklaşık

tarih

Mucize görmek istersen bir tohum ek!” sloganı ile Yalova İlkokulunda başlatılan “Okuldaki Çiftlik” projesinde öğrenciler serada yetiştirdikleri sebzeleri hasat ettiler.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle “Mucize görmek istersen bir tohum ek!” sloganı ile başlatılan “Okuldaki Çiftlik” projesinin ilk adımı geçtiğimiz Mart ayı içerisinde fidan dikme etkinliği ile başlamış ve proje kapsamında okul bahçesinde öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenecekleri meyve bahçesi, sera ve tavuk kümeslerinin kurulumu yapılmıştı.

Ekilen Seralarda domates, patlıcan, biber ve salatalık fideleri ilk meyvelerini verince okulların açılmasıyla birlikte vakit kaybetmeden Okul Yönetimi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanları ile birlikte, öğrenciler sera içerisinde yetiştirilen ürünlerin hasadını yaparak kendi yetiştirdikleri sebzeleri tattılar.

Hasat gününde öğrencilerle keyifli dakikalar yaşandı. Hasat sonrası meyve fidanlarının etrafındaki otların temizliği yine öğrencilerle birlikte yapıldı. Sonrasında da kümeslerden yumurta toplatılarak öğrencilere konu uzmanları tarafından uygulamalı olarak tarım ve hayvancılıkla ilgili olarak eğitimler verildi.

İlköğretim çağındaki çocukları tarımla buluşturmak amacı ile Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan ve İl Özel İdaresi tarafından da desteklenen projeyle çocukların tarım, orman, doğa ve doğal yaşam konularında farkındalık oluşturmaları, bilinçlenmeleri, aidiyet duygusu geliştirmeleri ve harekete geçmeleri için Yalova İlkokulu’ndaki öğretmenler ve Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları ile birlikte öğrenciler bilinçlendirmeye devam edilecek.

Köşe Yazıları 3 hafta önce

Dostluğun En Güzel Hali: Kütük, Kahkaha ve Bir Sarı Papatya

Köşe Yazıları 3 hafta önce

Selda’ca VİCDAN: KALABALIĞIN ORTASINDAKİ EN YÜKSEK SES

Yalova 3 hafta önce

Yalova Barosu’ndan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı: “Çocuk Yoksulluğu ve İhmaller Derinleşiyor”

Yalova 3 hafta önce

“Yarınki Dünyama Mektup” Etkinliğinde Çocuklar Geleceğe Seslendi

Yalova 3 hafta önce

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN’in 20 Kasım Çocuk Hakları Günü Mesajı

Yalova 3 hafta önce

YESO’dan Kamuoyuna Açıklama: “Tehditlere ve Baskılara Boyun Eğmeyiz”

Yalova 3 hafta önce

Bayzan’dan Gaziosmanpaşa Esnafına Ziyaret: “Güçlü Esnaf, Mutlu Yalova”

Siyaset 3 hafta önce

Kendir, “İyilik ateşiyle iktidar yolunu aydınlatacağız”

Köşe Yazıları 3 hafta önce

YAZI-YORUM : SAHİ SAHİPSİZ Mİ YALOVA ?

Köşe Yazıları 3 hafta önce

SELDA’CA ”Hayat bize rağmen değil, bizimle güzel”

Siyaset 4 hafta önce

YALOVA’DA ESNAF ZİYARETLERİ: PARTİ TEŞKİLATI BROŞÜR VE KAHVE DAĞITTI

Türkiye 4 hafta önce

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan Türkiye’nin Birçok Kenti İçin Kritik Uyarı

Yalova 1 ay önce

Yalova Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Odası Seçiminde Değişim Çağrısı: “Sahadan Yönetime”

Yalova 2 ay önce

“CUMHURİYET BAĞIMSIZLIKTIR MİLLETİN EGEMENLİĞİDİR”

Yalova 2 ay önce

Mustafa Tutuk’tan “Sahipsiz mi Yalova?” Tepkisi