Bizimle iletişime geçin

Siyaset

İYİ Parti’den Yalova Çıkarması: Türkkan, “Yalova’nın Vizyoner Yöneticilere İhtiyacı Var”

Yaklaşık

tarih

İYİ Parti, Türkiye genelinde eş zamanlı başlattığı oda, dernek ve sivil toplum kuruluşları ziyaretleri kapsamında Yalova’da temaslarda bulundu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Genel İdare Kurulu Üyesi Dursun Çolak, Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Kadriye Ünler, Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Zeki Bulgan, İYİ Parti Çevre ve Politikaları Komisyonu Başkanı Müberra Çakır,  Kurucular Kurulu Üyeleri Yüksel Yılmaz, Sermin Can Özensoy, Ruhiddin Sönmez ve Mehmet Okan Oğuz ile birlikte; Bursa İl Başkanı İsmail Kaya, Kocaeli İl Başkanı Kamil Şirin ve Yalova İl Başkanı Osman Kendir, Yalova’da saha çalışması gerçekleştirdi.

Heyet, oda ve STK ziyaretlerinde kentin sorunlarını dinleyip çözüm önerilerini paylaştı.

“Yalova’nın Problemleriyle İlgileniyoruz”

Yalova’da basın mensuplarıyla yapılan kahvaltılı toplantıda konuşan İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, “İYİ Partimiz kurulduğu günden bugüne halkın sesine kulak veren, onu dinleyen ve ona göre politika üreten bir parti oldu. Bizler de yerelde Yalova’nın problemleri ile ilgilenen bir politika üretmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda halk buluşmalarına ve sizlerle birlikte olmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Türkkan: “Yalova İl Olunca Gelişmeyi Durdurdu”

Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Yalova’nın gelişim sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. Türkkan, “Yalova il olunca gelişmeyi durdurdu. Tarım mı olacak, turizm mi olacak, yoksa sanayi mi olacak? Bu üçü arasında gidip geliyor ama bir türlü karar verilemedi. Üçünü birden yürütmek de mümkün değil. Alan çok küçük, sanayi ile turizm yan yana olamaz” dedi.

Deprem gerçeğine dikkat çeken Türkkan, “Yalova gibi alüvyon topraklar üzerinde kurulmuş bir kentin olası bir depreme vereceği karşılık endişe verici. Bu mesele belediyelere bırakılmayacak kadar önemli; devlet projesi olmalı. Yalova’nın depreme karşı yeniden yapılanmaya ihtiyacı var” diye konuştu.

“Türkiye’nin Luganosu Olabilir”

Kentin potansiyeline vurgu yapan Türkkan, “Yalova’nın İsviçre’nin Bern şehri olmaması için hiçbir sebep görmüyorum. Doğası, iklimi, denizi ve yeşilliği var. Planlı bir şekilde yönetilirse Türkiye’nin Luganosu olabilir. Ancak vizyoner ve dürüst yöneticilere ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Çınarcık’taki çarpık yapılaşmayı da eleştiren Türkkan, “Bir zamanlar İstanbul’un aristokratlarının yazlık yeri olan Çınarcık, bugün marka değerini kaybetmiş durumda. Deniz ve doğa heba edildi. Şehirleri iyi yönetmek için sadece ‘iyi insan’ olmak yetmez; dürüstlükle birlikte vizyon da gerekir” dedi.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yalova 3 hafta önce

İYİ Parti Heyetinden Yalova’da Yaralı Polislere Ziyaret

Köşe Yazıları 4 hafta önce

2026’ya Girerken: Yorgunluğumuz da Bizim, Umudumuz da

Köşe Yazıları 4 hafta önce

ESNAFIN “AHI” MI, ADAYLARIN “ŞOVU” MU?

Kültür 4 hafta önce

Yalova’da Karadeniz Rüzgarı: Kent Meydanı’nda Hamsi Şöleni Başladı!

Köşe Yazıları 1 ay önce

Gerçek Mutluluk İyilik midir? İyilik Nedir? Yoksa Cevap Masum Çocuklar mı?

Türkiye 1 ay önce

UNICEF ve Avrupa Birliği’nden , Gazeteciler ile Dijital İçerik Üreticilerine Yönelik Medya Çalıştayı

Köşe Yazıları 1 ay önce

SEVGİ, MERHAMET, VEFA VE VİCDAN: RUHUN DÖRT MEVSİMİ

Köşe Yazıları 1 ay önce

Sessiz Tükeniş: Türkiye’nin Görmezden Geldiği Psikolojik Gerçek

Köşe Yazıları 2 ay önce

Dostluğun En Güzel Hali: Kütük, Kahkaha ve Bir Sarı Papatya

Köşe Yazıları 2 ay önce

Selda’ca VİCDAN: KALABALIĞIN ORTASINDAKİ EN YÜKSEK SES

Yalova 2 ay önce

Yalova Barosu’ndan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı: “Çocuk Yoksulluğu ve İhmaller Derinleşiyor”

Yalova 2 ay önce

“Yarınki Dünyama Mektup” Etkinliğinde Çocuklar Geleceğe Seslendi

Yalova 2 ay önce

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN’in 20 Kasım Çocuk Hakları Günü Mesajı

Yalova 2 ay önce

YESO’dan Kamuoyuna Açıklama: “Tehditlere ve Baskılara Boyun Eğmeyiz”

Yalova 2 ay önce

Bayzan’dan Gaziosmanpaşa Esnafına Ziyaret: “Güçlü Esnaf, Mutlu Yalova”