Yaklaşık
36 saniye öncetarih
Yayınlayan
Ebru KaplanKadın ve Çocuk Hakları Koruma ve Yaşatma Derneği (KAÇO-DER) Başkanı Selda Gülçiftçi Avcıoğlu, Yalova’da çağdaş, çok amaçlı ve sosyal bir İl Halk Kütüphanesi kurulması talebini kamuoyuyla paylaştı. Avcıoğlu, mevcut halk kütüphanesinin hem fiziki yetersizlikleri hem de konumu nedeniyle ihtiyacı karşılayamadığını belirtti.
Ganyan bayisinin yanında yer alan mevcut kütüphanenin çocuklar ve aileler için güvenli bir ortam sunmadığını vurgulayan Avcıoğlu, sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılamadığı bu alanın artık Yalova’nın ihtiyaçlarına yanıt veremediğini ifade etti.
Türkiye’nin farklı illerindeki örnekleri hatırlatan Avcıoğlu, kütüphanelerin artık sadece kitap okuma alanı değil; gençlik merkezleri, çocuk atölyeleri, sanat ve tarım alanlarını barındıran yaşam merkezleri haline geldiğini söyledi. Ordu’da gençler için spor salonları, Kocaeli ve Eskişehir’de ise dijital okuma salonları, sanat atölyeleri ve çocuk kütüphanelerinin bulunduğunu hatırlattı.
“Yalova halkı olarak aynı imkânlara sahip olmak istiyoruz,” diyen Avcıoğlu, doğayla bütünleşmiş bir şehir olan Yalova’da, kütüphane bahçesine kurulacak küçük bir tarım alanıyla çocuklara çevre bilinci kazandırılabileceğini belirtti.
Yalova’da çok amaçlı, erişilebilir ve çağdaş bir İl Halk Kütüphanesi kurulması için imza kampanyası başlatacaklarını açıklayan KAÇO-DER Başkanı, tüm kurum ve vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.