Bizimle iletişime geçin

Yalova

2.Baraj’ın Projesi Tamamlandı

Yaklaşık

tarih

Ak Parti Yalova il başkanı Muğlim BAĞATAR Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ile yeni baraj yapımı konusunda görüştü.

Geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleşen il Başkanları toplantısı sonrasında Ak Parti Yalova il Başkanı Muğlim Bağatar Tarım ve Orman Bakanı Prof Dr. Vahit Kirişçi ile görüşerek Gökçedere barajındaki su seviyesinin azaldığı ve daha önceden çalışmalarına başlanan yeni baraj projesine acil başlanması konusunda Bakana bilgi aktardı.

Muğlim Bağatar, “Tüm dünyada ve ülkemizde küresel ısınmanın etkileri neticesinde yağış rejimleri değişmekte ve zaman zaman kuraklık baş göstermektedir. Yaklaşık 2,5 yıldır, ileriki yıllarda Yalova’nın susuzluk problemi yaşamaması için çalışmalarımız devam ediyor. Termal de bulunan gökçedere barajımızın üst kısmında yapılması planlanan 28 milyon metreküp kapasiteli Çağlayan barajı için proje çalışmalarımız tamamlandı. Baraj yapım projeleri, planlaması, etüt çalışmaları ve yapım ihalesi göz önünde bulundurulduğunda uzun vadeli projeler olduğu için ileriki yıllarda şehrimizin susuzluk yaşamaması için erkenden çalışmaya başladık ve yolu yarıladık. Yalova’nın hızla göç alması sebebiyle artan nüfus miktarını mevcut Gökçedere barajının ileriki yıllarda karşılaması pek mümkün görünmemektedir bu sebepten kış aylarında daha fazla su depolanabilmesi için ikinci bir baraj yapılması kaçınılmazdır. Ayrıca kayıp ve kaçak su oranını azaltmak için içme suyu ana isale hattını yenilemekteyiz. İnşallah öncelikle isale hattımız sonrasında da Çağlayan barajını hayata geçirerek ilimizin uzun yıllar su sıkıntısı yaşamamasını sağlamayı hedeflemekteyiz” dedi.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kültür 1 hafta önce

Yapay Zekâ Sanatta Yeni Bir Dönemin Kapılarını Aralıyor: Yalova’dan Dikkat Çeken Bir Yapım Daha

Köşe Yazıları 2 hafta önce

Filenin Sultanlarının İmzası: Gökyüzü Bile Artık Size Dar! Bir Gurur Destanı…

Yalova 2 hafta önce

Cem Gümüş’ten Kadıköy İçin İlçe Çağrısı: “Kadıköy Neden İlçe Olmasın?”

Yalova 3 hafta önce

HÜRSEN Yalova İl Başkanı Ersin Tanrıkulu’ndan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Video Galeri 3 hafta önce

YALOVA’DA KOM EKİPLERİNDEN SİLAH OPERASYONU: KAÇAK SİLAH VE EKİPMANLARI ELE GEÇİRİLDİ

Yalova 3 hafta önce

Yalova’da Narkotik Operasyonu: 5 Şüpheli Tutuklandı

Türkiye 3 hafta önce

UGC Genel Başkanı Ahmet Öz’den 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı: “Özgür ve İlkeli Basın Demokrasinin Güvencesidir”

Yalova 3 hafta önce

ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU YARIN YALOVA’DA

Siyaset 3 hafta önce

YALOVA’NIN ÇINARI ABDURRAHMAN GEZER CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Türkiye 3 hafta önce

YALOVA-ARMUTLU YOLU YARIN HİZMETE AÇILIYOR

Dünya 3 hafta önce

Gökyüzü 12 Ağustos’ta Nefes Kesecek: Avrupa, 27 Yıl Sonra Tam Güneş Tutulmasına Tanıklık Edecek

Yalova 3 hafta önce

Marmara Denizi Alarm Veriyor: Deniz Suyu Sıcaklığı Son 50 Yılda 2,5 Derece Arttı

Yalova 4 hafta önce

Türk Dil Kurumunun Kuruluş Yolunda Yalova’nın Tarihî Rolü Belgelerle Bir Kez Daha Gündemde

Yalova 4 hafta önce

Yalova Güç Birliği Federasyonu’ndan 15 Temmuz’da Vatandaşlara Kavurma İkramı

Yalova 1 ay önce

ATATÜRK İLKOKULU’NUN GELECEĞİ BELİRSİZ: TARİHİ GERÇEKLER, HUKUKİ SÜREÇ VE VELİLERİN EĞİTİM MÜCADELESİ